Werkwijze

Het vervangen van uw dakpannen zorgt voor een aantal waardevolle voordelen. Naast het feit dat u zeker bent van een veilig dak, wordt het aangezicht van uw woning geheel naar wens vernieuwd. De investering in nieuwe dakpannen zorgt voor een waardestijging van uw woning. Grijze dakpannen, geglazuurde dakpannen of toch liever rode dakpannen? Er zijn tal van soorten, kleuren en modellen mogelijk, hier vindt u diverse soorten dakpannen.

Dakpanvernieuwing van Dijk realiseert voordelig een nieuw pannendak in slechts enkele dagen. Door het gebruik van een kraan zijn uw oude pannen snel verwijderd én zijn de nieuwe dakpannen snel op de plek van bestemming.

Hier vindt u onze Privacyverklaring en Algemene voorwaarden.

 

Opbouw dak en mogelijkheden

  1. Gevelpannen worden vastgeschroeft aan de panlatten met de daarvoor bestemde RVS schroeven van Monier.

  2. Nokvorsten worden vastgeschroefd in de ruiter (dit is een balkje boven in het dak). Tussen de ruiter en de nokvorst komt het nokvorsbeugeltje. Deze constructie zorgt voor stevigheid.

  3. Onder de nokvorsten komt de ondervorst. Deze bestaat uit plastic en aluminium met in het midden gaatjes voor de toevoer van lucht. Luchtafvoer en -toevoer is zeer belangrijk voor de conditie van het dak.

  4. Vogelschrootjes kunnen onder uw pannen aan de dakvoet worden geplaatst, zodat vogels niet onder uw pannen kunnen komen. Vogelliefhebbers kunnen kiezen voor vogelvides, zodat vogels er wel veilig onder kunnen zitten.

  5. De dakpannen worden trapsgewijs gehaakt om schades te voorkomen voor nu en voor in de toekomst. Deze manier van dakpannen leggen is volgens de laatste regelgeving omtrent het verankeren van dakpannen.

    Dakpanvernieuwing van Dijk gebruikt voor bevestging van materialen Monier-schroeven. Deze bestaan uit RVS met rubber. Hierdoor overleven ze de vorst.